Tweakblog.stats

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen met de bijbehorende antwoorden, als je vraag er niet tussenstaat of het antwoord helpt je niet dan kunt je contact met mij opnemen.

Wat is Tweakblog.stats?

Tweakblog.stats is een service van Alex Kamsteeg om statistieken bij te houden van Tweakblogs.

Wat heb ik hiervoor nodig?

Als eerste natuurlijk een Tweakblog, die je hier kunt aanmaken als je beschikt over een T.net Full abonnement. Verder moet je je hier even registreren.

Wat doe jij met mijn emailadres?

Niks, behalve het opslaan. :) Ik gebruik het om in geval van nood met je in contact te komen, bijvoorbeeld als je geĆ¼ploade afbeelding te groot is. Als je geen emailadres in wil vullen kan je gewoon "blaat" of andere bogus opgeven.

En mijn wachtwoord?

Daar kan ik niets mee, zelfs al zou ik dat willen. Het wachtwoord wordt via SHA1 gehashed voordat het in de database wordt opgeslagen. Hierdoor is het niet mogelijk om het wachtwoord binnen een redelijke tijd te achterhalen.

Wat is die onbekende pagina in de statistieken?

Dat is het resultaat als een bezoeker geen referer meestuurt, ultrabrakke firewalls of virusscanners als ZoneAlarm en Norton hebben daar nogal eens een handje van. Om de hits van bezoekers die zo ongelukkig zijn om die software te gebruiken niet verloren te laten gaan is de pagina "onbekend" dus in het leven geroepen.

Problemen! Bugs! Wat nu?

Even contact met mij opnemen. :) Graag met een duidelijke foutomschrijving en als het even kan ook met een kleine uitleg wat je precies deed op deze site toen de fout optrad.

He, deze teller verschilt met die op m'n Tweakblog?

Jep, ik tel hits en die op je tweakblog telt unieke views. :)

Hij doet het niet?

En wat werkt er dan niet? Meet hij geen stats? Controleer dan hier of er überhaupt stats verzameld kunnen worden.

Heel simpel, ga naar deze pagina en vul in het vakje bij "omschrijving" de volgende code in:

[ul]
[li][url={statslink}]Statistieken[/url][/li]
[/ul]

Vervang {statslink} natuurlijk wel door de link naar jouw publieke stats die je vind in je profiel. Als je al een omschrijving in het vakje hebt staan kan je deze code onderaan toevoegen. Na het opslaan ziet het er dan als volgt uit:

Link naar statistieken pagina op Tweakblog (voorbeeld)

Mijn eigen IP adres staat bovenaan bij de bezoekers, hoe voorkom ik dat?

Door in je profiel je eigen IP adres in het vakje bij "Negeer dit IP adres" in te vullen. Hierdoor komt je eigen IP niet meer voor in de top 10 lijsten op de samenvatting, je publieke stats pagina en in de gegenereerde RML. Bij de lijst met alle bezoekers blijf je wel zichtbaar.